Nyhetsbrev augusti

Nu sparar vi in på vattnet!

Det råder vattenbrist på Öland, något som fått mycket uppmärksamhet framförallt inför sommarsäsongen. Vi måste alla hjälpas åt för att spara på det vatten vi har och Ölands Vattenskärning vill självklart vara med och dra sitt strå till stacken.

Vi har under de senaste månaderna tittat på olika alternativ för att minska ner vattenförbrukningen i den egna verksamheten. Våra maskiner kräver vatten lika rent som dricksvatten vilket tidigare har gjort det omöjligt för oss att återanvända vattnet. Nu har vi dock hittat en lösning som vi tror kan fungera i vår verksamhet, vi har valt att investera i en vattenbesparande åtgärd som innebär att vi kan filtrera vattnet och återanvända ca 90% utav det vatten vi förbrukar i produktionen. Vi räknar med att kunna sänka förbrukningen med ca 3600kubik/år och vi hoppas vara igång med detta innan september månads slut.

Besök oss på mässan

Ölands Vattenskärning ställer ut på ELMIA för sjunde året i rad. Välkomna att besöka oss i monter D01:42/11. Klicka på bilden här nedan för att hämta ditt kostnadsfria entrékort.

elmia 2016

 


Tillbaka till nyheter