Laserskärning

Laserskärning är en flexibel och exakt metod som används för att skära genom olika material så som svartplåt, aluminium, rostfritt, mässing och koppar. Då maskinen är CNC-styrd blir detaljerna alltid exakt lika. I lasermaskinen kan vi enkelt skapa raka linjer och komplexa figurer med ett smalt skärsnitt och tillverka allt från små detaljer till större komponenter.

Den stora fördelen med laserskärning är exaktheten med vilka konturerna kan skäras och maskinens höga bearbetningshastighet. Med laserskärning arbetar man snabbt och exakt och tack vare maskinens höga precision och tunna skärsnitt kan detaljerna skäras ut tätt inpå varandra. Denna exakthet gör i sin tur att materialutvninningen maximeras och att spill reduceras. Att skära med laser ger skarpa kanter samt nästintill obefintliga skärlinjer. Vid laserskärning är det bara en smal del utav plåtens yta som utsätts för värme vilket utöver den höga precisionen även minimerar behovet av efterbearbetning.

I vår lasermaskin kan vi skära plåtar som är 3000x1500mm. Maskinen innebär ett bra komplement till våra övriga maskiner och är lämplig för skärning i tunnare plåtar.

Välkommen med dina frågor eller offertförfrågan här.