Vattenskärning i glasVattenskärning i glas

Vattenskärning passar utmärkt vid håltagning i glas eller vid skärning av mer komplicerade former. Ölands Vattenskärning hjälper er med skärning i de flesta material och i olika typer utav glas så som standardglas, kompositglas, armerat glas och plexiglas. Vi skär i de flesta dimensioner helt enligt era önskemål.

Vattenskärning är en effektiv och precis skärmetod och tack vare att det är en kall bearbetning förändras ej materialet. De CNC-styrda maskinerna gör att detaljerna alltid blir exakt lika och tack vare det tunna skärsnittet och den höga precisionen minimeras materialspillet. Vattenskärning är på så sätt ett effektivt och ekonomiskt alternativ. Det är också en miljövänlig skärmetod. Vid ren vattenskärning skärs materialet med en stråle av rent vatten där strålen har ett tryck på ca 4 000 bar. När skäreffekten behöver ökas blandas vattnet med natursand, vilket ger en slipande effekt åt strålen. Metoden kallas då abrasiv vattenskärning. Sanden som används vid skärning återvinns efter skärning.

Ölands Vattenskärning erbjuder en kostnadseffektiv och precis skärning av glas. Vi hjälper er med allt från enstycksdetaljer till skärning av stora serier. Vi offererar, tillverkar och levererar med era specifika önskemål som underlag.

Välkommen med dina frågor eller offertförfrågan här.