Vattenskärning i metallVattenskärning i metall

Ett av de vanligaste tillämpningsområdena för vattenskärning är vattenskärning i metall. Vi har mångårig erfarenhet av vattenskärning samt efterbearbetning i metall och erbjuder er en kostnadseffektiv vattenskärning där vi också tar hänsyn till att korta ner era ledtider. Vattenskärning är lämplig för skärning i material så som aluminium, hardox, titan, koppar, mässing, rostfritt stål, svartstål, bly, zink, tenn, brons, silver, guld m.fl. Skäreffekten vid skärning av metall ökar genom att vattnet blandas med abrasvimedel (sand) vilket ger en slipande effekt åt strålen, metoden benämns som abrasiv vattenskärning. Vi erbjuder både planskärning och rörskärning i metall.

Vattenskärning är en flexibel metod som snabbt kan anpassas till varje specifikt behov. Med vattenskärning får man fram exakta former och slipper på så sätt onödigt materialspill. Med vattenskärning som tillverkningsmetod kan vi klara höga toleranskrav, skära ut komplicerade former och minimera efterbearbetningen. Behovet av efterbearbetning minskar då vi använder en kall bearbetningsmetod som inte förändrar materialet och vi får fram rena linjer fria från slagg och härdzoner. Vattenskärning är också en miljövänlig teknik då inga kemikalier används under skärning.

Ölands Vattenskärning har idag fyra vattenskärmaskiner, en maskin för rörskärning och tre maskiner för planskärning. I maskinerna kan vi skära flerstråligt (upp till 5 strålar samtidigt) och med hjälp av ett skärbord på 4200x6700mm samt dubbla skärzoner kan vi erbjuda en effektiv skärning helt enligt era önskemål

Välkommen med dina frågor eller offertförfrågan här