Vattenskärning i plastVattenskärning i plast

Ölands Vattenskärning hjälper er med skärning i plast. Vi vattenskär i både termo- och härdplaster, i både raka linjer och i mer komplicerade former. Vattenskärning är en flexibel metod som kan skära ut detaljer i varierade former och storlekar. Allt från millimeterstora detaljer till större detaljer på flera meter. Med vattenskärning som tillverkningsmetod kan vi klara höga toleranskrav och metoden har många fördelar både för små- och storskalig produktion.  Den är miljövänlig, behovet av efterbearbetning minimeras, komplicerade former kan skäras ut med minimalt materialsvinn och man får en fin snittyta som klarar höga toleranskrav.

Vid skärning av tunnare plast använder vi oss av ren vattenskärning som metod. Ren vattenskärning innebär att vi skär med en stråle av rent vatten. Strålen har då ett tryck på ca 4 000 bar. Vid skärning av tjockare material använder vi oss av abrasiv vattenskärning vilket innebär att vattnet blandas med abrasivmedel (sand). Abrasivmedlet ger en slipande effekt åt strålen och då det består av natursand som återvinns efter användning är vattenskärning en skonsam metod för miljön.

Ölands Vattenskärning utför legoarbeten i både små och stora serier. Självklart ser vi också till att produkterna monteras, paketeras och skickas till kund. Vi offererar, tillverkar och levererar med era specifika önskemål som underlag.

Välkommen med dina frågor eller offertförfrågan här.