Vattenskärning i plywood

I en stråle bestående av enbart rent vatten skär vi i mjuka material så som plywood. Att skära just i trä var faktiskt en utav vattenskärningens första användningsområden. Man använde bland annat metoden för att skära ut pusselbitar utav trä. Idag skär vi i de flesta material och i de flesta former.

Fördelarna med att använda vattenskärning vid skärning utav plywood är bland annat att man undviker flisning, man får korta ställtider och ett smalt skärsnitt samtidigt som man kan skära ut komplicerade former tätt intill varandra och på så sätt minska ner materialspillet.

Metoden där man använder en högtrycksstråle med enbart rent vatten kallas för renvattenskärning och är en miljövänlig och flexibel skärmetod. Med renvattenskärning får vi minimal påverkan på materialet då det är en kall bearbetningsmetod och resultatet blir rena linjer fria från fransning. Renvattenskärning ger också extremt smala snitt. Detaljerna blir alltid exakt lika och metoden passar bra för tillverkning av både små och stora serier samt enstyckstillverkning. Det bildas inga skadliga gaser eller värme vid skärningen.

Läs gärna mer om vattenskärningens fördelar under fliken vattenskärning.

Vi på Ölands Vattenskärning erbjuder er en kostnadseffektiv vattenskärning i både raka linjer och komplicerade former. Vi skär helt enkelt enligt era önskemål.

Välkommen med dina frågor eller offertförfrågan. Våra kontaktuppgifter hittar du under fliken kontakt, det går också bra att kontakta oss via formuläret nedan.